Геологія та Геодезія

Геологія ґрунту необхідна, щоб адаптувати проект будинку безпосередньо до вашої ділянки, за її результатами прораховуватимуться конструктивні, архітектурні та інженерні розділи проекту. Саме від геології залежить який буде тип фундаменту та як глибоко його закладати.

Кожен вид ґрунту має відповідне значення навантаження, яке він здатний витримати і не перейти до незворотного стиску. При неправильній оцінці виду ґрунту, на якому планується зведення будівлі, а, отже, і його несучої здатності, будівля піддається щорічним деформаціям: піднімаються, просаджуються стіни, перестають зачинятися двері, тріскають шибки.

Замовивши послугу геології ділянки, ви можете бути впевненим, що запроектований фундамент будинку прослужить довгі роки.

БУРІННЯ СВЕРДЛОВИН

Основний етап у проведенні геології – це буріння свердловин.

На ділянку виїжджає фахівець та доставляється бурова установка. Зробивши необхідну кількість свердловин (зазвичай це три свердловини на 100 кв.м на глибину 7-10 м), з кожної береться проба ґрунту на аналіз. Крім цього досліджується глибина залягання ґрунтових вод. Перед замовленням послуги потрібно дізнатися у вишукувальних організаціях про наявність результатів геологічних досліджень, проведених раніше. Цілком можливо, що ваш сусід уже проводив геологію своєї ділянки і вам не потрібно повторювати цю процедуру.

Ціна геології ділянки залежить від його площі, необхідної кількості свердловин та віддаленості ділянки від центру міста.

Київска область: ціна від 10000 грн